NASA ZGODBA

Vrhunski izdelki, ki jih na trg pošiljamo kot slovenski obrtnik, so na eni strani rezultat velikega obrtniškega in strokovnega znanja ter obvladovanja stroke, na drugi pa tudi ljubiteljstva. Takšen izdelek so tudi sanke, ki so izdelane iz kvalitetnega jesenovega lesa po ustreznih normativih, v sanke pa je vloženo veliko mizarskega znanja mojstra Matjaža Rožiča in njegovo dolgoletno udejstvovanje na sankaških progah.

Prve sanke je za lastno uporabo ročno izdelal leta 1982. Ljubezen do obdelovanja lesa ga je vodila v mizarsko obrt. Po končanem šolanju je nekaj let nabiral izkušnje v tujini. Leta 1994 se je vrnil in ustanovil Mizarstvo Rožič.

Kot izučeni mizar se je leta 1998 lotil izdelave sank za svoji hčerki.

Te sanke so domačini opazili na amaterskih sankaški tekmovanjih. Najprej jih je izdeloval za prijatelje in sokrajane, nato pa se je zaradi velikega zanimanja lotil obsežnejše izdelave sank. Naredil je posebno orodje, s katerim se je maloserijska proizvodnja lažje začela. Uporabljal je samo domač jesenov les, ki se je lepo krivil in je bil tudi najbolj elastičen in vzdržljiv. Da bi bolje drsele, so mu v jeseniški železarni narezali posebne drsne ploskve – šine. Pri izdelavi prvih sedežev mu je pomagal vaški mojster, ki je sešil trakove za sani. Tekom časa je na podlagi izkušenj iz sankaških tekmovanj in mizarskega znanja izpopolnjeval način obdelave lesa, preizkušal različne materiale ter oblikoval modele sank. Želel je izdelati sanke, ki bi bile primerne za vsakogar. Vseskozi mu je ob strani stala njegova družina, ki se je aktivno vključevala v razvoj in proizvodnjo sank.  Medtem se je dober glas širil po domači deželi kot tudi svetu.

Današnje modele sank odlikuje izredna gibljivost, vzdržljivost, stabilnost pri zavijanju in hitrost. Različne velikosti in vrste sank zadostijo potrebam še tako zahtevnih sankačev, naj bo to otrok, mladostnik, družina ali izkušen sankač. Naše sanke lahko najdete od Amerike do Avstralije, povsod kjer pade sneg.

Ukvarjamo se tudi z izdelavo stavbnega in notranjega pohištva po meri.

ZAKAJ NAŠE SANKE

Ročno izdelane v SLOVENIJI

Vse naše sanke so izdelane ročno, z največjo mero izkušenj in ljubezni do sankanja.

Dolgoletna tradicija

Že 22 leto zapored s svojimi izkušnjami in znanjem omogočamo varno in prijetno sankanje več tisočim zadovoljnim ljubiteljem sankanja.

Vrhunska kvaliteta

Pri izdelavi naših sank uporabljamo le kvalitetne in preverjene surovine ter materiale. Močni spoji med posameznimi lesenimi deli sank nudijo visoko nosilnost.

DRUGI O NAS

Siniša K.Slovenija

Pozdravljeni, danes se kupil pri vas dvosed sanke in lahko samo rečem oziroma napišem da so TOP. Takoj sem jih probal in so super vodljive in tihe. Vas z veseljem priporočam vsakemu, ki me bo vprašal kje sem nabavil sanke.

Super ste 👍👍👍.

Hvala vam in lp

Srečko N.Avstralija

Sem dobil vaše sani, kvaliteta je res vrhunska. Čestitam. Upam, da se bodo otroci in vnuki lepo sankali. Prijateljim sem pokazal vaše sanke in so bili zelo presenečeni, ker še niso videli takih lesenih sank v Avstraliji ali Novi Zelandiji.

Še enkrat hvala, kvaliteta je u nulo.

0
+
PRODANIH SANK
0
UR
PODPORA IN SVETOVANJE
0
+
LET IZKUŠENJ
0
%
ZADOVOLJNIH STRANK