Pogosta vprašanja

Za vas smo pripravili odgovore na najbolj pogosta vprašanja o sankah in njihovi uporabi. Če med odgovori ne boste našli primernega, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Da. Sanke lahko naročite preko naše spletne trgovine. V roku 1-3 delovnih dneh vam jih dostavi paketna služba DPD.

Pri naročilu preko spleta vam sanke dostavi paketna služba DPD v roku 3 delovnih dni. V kolikor bi sanke potrebovali prej, jih lahko osebno prevzamete na naslovu podljubelj 137, 4290 Tržič.

Naše sanke si lahko pred nakupom ogledate in kupite na naslovu Podljubelj 137, 4290 Tržič.

Sanke so izdelane iz kvalitetnega jesenovega lesa.

Modeli sank so narejeni na način, da vzdržijo obremenitev osebe ali večih oseb pri vožnji, za katero so namenjeni, v kolikor seveda upoštevate navodila in priporočila izdelovalca. V vseh letih, od kar sanke izdelujemo, še nismo prejeli reklamacije, ki bi bila povezana z nosilnostjo sank.

V kolikor boste sanke poškodovali, bodisi leseni ali tekstilni del oziroma vlečno vrv, nas kontaktirajte, saj se takšne poškodbe v večini primerov lahko popravijo.

Da, v ponudbi imamo tudi otroški sedež, ki se ga lahko pritrdi na sanke.

Priporočamo, da otroški sedež uporabljate na dvosed sankah. Te sanke imajo namreč najdaljši sedež, kar zagotavlja udobno in varno vožnjo vam in vašemu otroku.

Sedež pritrdite z dodanim nepremočljivim PP trak z našitim zategom (gurtna) s katerim na poljuben način pritrdite stolček na sedež sank. Pri tem je pomembno le, da je sedež dobro pritrjen. Morebitni odvečni trak pospravite tako, da vas ne bo oviral pri vožnji. Pazite, da ima otrok med vožnjo noge dovolj visoko, nikakor se le-te ne smejo dotikati podlage. Pravilen način vožnje otroka na otroškem sedežu si lahko ogledate na sliki.

 

Vrsto sank izberite glede na željeno vrsto sankanja in izkušnje. Pri tem bi radi poudarili, da sta obe vrsti naših sank v prvi vrsti namenjene ljubiteljskemu, rekreativnemu sankanju.

Dvosed sanke so namenjene rekreativni vožnji dveh odraslih oseb, odrasle osebe in starejšega otroka, dveh starejših otrok ali odrasle osebe z mlajšim otrokom v otroškem sedežu.

Enosed sanke 120cm so namenjene sankanju višjih oseb, običajno moškim, oz. osebam višjim od 170 cm.

Enosed sanke 110cm so namenjene sankanju oseb nižje rasti. Sanke te dolžine svetujemo osebam visokim med  130 in 170cm. Lahko se uporabljajo tudi za sankanje dveh starejših otrok.

Otroške sanke 90cm svetujemo otrokom med 3 in 10 leti, oz. otrokom nižjim od 130cm.

Če še vedno niste prepričani katere sanke izbrati, smo vam vedno na voljo za svetovanje preko našega e-mail naslova ali telefona.

Ni odgovora? 🙂

Če odgovora niste našli, ga bomo našli skupaj. Le zaupati nam morate vaše vprašanje…