Sanke enosed 110 cm

Sanke enosed 110 cm

200 

Na zalogi

200 

Lesene sanke »Enosed« dolžine 110 cm so namenjene sankanju oseb nižje rasti, običajno pripadnicam nežnejšega spola. Sanke te dolžine svetujemo osebam velikim med 130 in 170 cm, lahko pa se uporabljajo tudi za sankanje dveh starejših otrok. Po naročilu vgraviramo tudi ime ali drug napis.

NA ZALOGI! 

Prikaži košarico

Opis

Te rekreativne lesene sani imajo sedežni del prepleten s trakovi PP, ki so trpežni in nepremočljivi ter zagotavljajo udobno, družabno sankanje.

Lesene sanke enosed so ročno izdelane iz kakovostnega jesenovega lesa. Les je po dolgem naravnem sušenju obdelan in zlepljen v posamezne dele sank. Močni spoji med posameznimi lesenimi deli sank nudijo visoko nosilnost. Dodani so tudi gumijasti vložki, ki so v prvi vrsti namenjeni zagotavljanju vodljivosti sank, služijo tudi kot blažilci tresljajev. Trak za vodenje sani je narejen iz nepremočljivega traka PP, pritrjen na način, da omogoča optimalno vodljivost sani, kar daje lahkotnost in natančnost v zavoju. Sanice oz. t. i. krivine so na podlago postavljene pod kotom, na spodnji strani imajo pritrjeno drsno ploskev iz različnih zlitin, z namenom zagotavljanja optimalne hitrosti in oprijema na snežni površini. Pred vplivi okolja jih ščitita dve plasti skrbno izbranega, obstojnega in zelo kakovostnega laka.

Zelo pomembna lastnost naših sank je gibljivost. To zagotavljamo s posebno oblikovanimi spoji, gumijastimi vložki ter natančno določeno stopnjo zategnjenosti vijakov. Sama gibljivost omogoča izredno vodljivost sank med vožnjo. Sanke lahko s pravilno vožnjo vodimo le s potegom vodilnega traka. S primerno uporabo in upoštevanjem navodil o vzdrževanju naših sank vam bodo dobro služile mnogo let.

 • Primerne za osebe visoke med 130-170cm
 • Najbolj prodajan model
 • Enostavne za vzdrževanje

Ročno izdelane

V SLOVENIJI

Vse naše sanke so izdelane ročno, z največjo mero izkušenj in ljubezni do sankanja vseh članov naše družine.

Z dolgoletno tradicijo

22 let izkušenj

Že 22 leto zapored s svojimi izkušnjami in znanjem omogočamo varno in prijetno sankanje več deset tisočim zadovoljnim ljubiteljem sankanja.

Vrhunska kakovost

dolgotrajna obstojnost

Sanke so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi zelo enostavne za vzdrževanje.

Če ste ljubitelj večjih hitrosti, vas bodo zagotovo zanimale tudi naše športne sani (link).

Če pa bi radi zgolj izvedeli več o pravilni vožnji sank in zavijanju z njimi, se lahko obrnete na nas preko e-mail naslova, GSM-ja ali nas obiščete na našem naslovu po predhodnem naročilu.

Sanke enosed – Uporaba

Sani so gibljive in pred prvo uporabo jih je priporočljivo dobro razgibati. Po večkratni uporabi boste lahko opazili, da se je njihova gibljivost povečala, kar je povsem pravilno. Pomembno je, da ne zategujete vijakov ter matic, ker lahko izgubijo vodljivost.

Da vam bodo čim dlje služile, priporočamo uporabo na dobro zasneženih progah, izogibajte vožnji ter vleki sank po kamenju, asfaltu ter po posoljenih območjih ob cestah in parkiriščih, saj tako poškodujete drsni ploskvi.

Sanke enosed – Vzdrževanje

Sanke so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi enostavne za vzdrževanje. Poškodbe se kažejo z minimalnim rjavenjem, kar se samo odstrani pri ponovni uporabi, po želji pa ga lahko odstranite tudi sami s pomočjo brusnega papirja visoke granulacije.

Priporočamo, da drsni ploskvi po koncu sankanja obrišete s suho krpo. Za boljšo drsnost lahko na drsni ploskvi nanesete proizvode, ki povečujejo drsnost ali navadni vosek.

Shranjujete jih v hladnejših prostorih (garaža, klet), stran od virov toplote (radiator, peč). Sanke naj stojijo pokonci na ravni podlagi, ne naslonjene ob steno.

V primeru, da boste sanke iz kakršnegakoli razloga poškodovali, nas prosimo kontaktirajte saj se v večini primerov sanke lahko popravijo.

Dodatne informacije

Dolžina

110 cm

Dolžina sedeža

50 cm

Širina

40 cm

Višina

22 cm

Teža

Cca 7 kg

2 mnenji za Sanke enosed 110 cm

 1. 5 od 5

  Simon

  Sem presenečen nad vodljivostjo in hitrostjo, ki jo lahko dosežeš. Najprej sem bil skeptičen, ker delujejo ful gibljive, ampak ko se ene parkrat pelješ vidiš, da je to z namenom. Hvala za prikaz pravilnega sankanja, gre precej lažje zdej 🙂

 2. 5 od 5

  Sasi

  Odlične sanke!


Podaj mnenje

Izdelek dodan v košarico: