Sanke enosed
Filter

Sanke enosed – splošno

Sanke enosed izdelujemo v večih dolžinah, vse pa so namenjene sankanju ene osebe. Osebam višine od 130 do 170 cm priporočamo krajše sani, torej sani dolžine 110 cm. Osebam večjim od 170 cm pa priporočamo daljše enosed sani, dolžine 120 cm.

Vse enosed sani so izdelane iz kvalitetnega jesenovega lesa. Enosed sani so skrbno načrtovane in izdelane popolnoma ročno. Odlikuje jih velika gibljivost, vodljivost in stabilnost. Gumijasti vložki naredijo vožnjo s sanmi za eno osebo zelo udobno, saj blažijo tresljaje.

Sanice sank za eno osebo oziroma takoimenovane krivine so na podlago postavljene pod kotom, na spodnji strani imajo pritrjeno drsno ploskev iz različnih zlitin, ki poskrbi za zagotavljanje optimalne hitrosti in oprijema na snegu. Visoko obstojen lak, nanešen v dveh slojih, ščiti enosed sani pred vplivi okolja.

Te rekreativne enosed sani imajo sedež prepleten z PP trakovi, ki so nepremočljivi in obstojni ter zagotavljajo udobno, družabno sankanje. Trak za vodenje sani je pritrjen tako, da omogoča optimalno vodljivost sani, kar daje lahkotnost in natančnost v zavoju.

Enosed sani so gibljive in pred prvo uporabo jih je priporočljivo razgibati. Po nekajkratni uporabi boste lahko opazili, da se je njihova gibljivost povečala, kar je povsem normalno. Pomembno je, da ne zategujete vijakov ter matic, ker lahko izgubijo vodljivost.

Sanke enosed – vzdrževanje

Da bi vam enosed sani kar najdlje služile, priporočamo uporabo na dobro zasneženih progah, izogibajte vožnji ter vleki sank po kamenju, asfaltu ter po posoljenih območjih ob cestah in parkiriščih, saj tako poškodujete drsni ploskvi.

Enosed sanke so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi enostavne za vzdrževanje. Poškodbe se kažejo z minimalnim rjavenjem, kar se samo odstrani pri ponovni uporabi, po želji pa ga lahko odstranite tudi sami s pomočjo brusnega papirja visoke granulacije.

Priporočamo, da drsni ploskvi po koncu sankanja obrišete s suho krpo. Za boljšo drsnost lahko na drsni ploskvi enosed sank nanesete proizvode, ki povečujejo drsnost ali navadni vosek.

Sanke enosed – shranjevanje

Shranjujete jih v hladnejših prostorih (garaža, klet), stran od virov toplote (radiator, peč). Sanke za eno osebo naj stojijo pokonci na ravni podlagi, ne naslonjene ob steno.

Izdelek dodan v košarico: