Športne sanke 110 cm

Športne sanke 110 cm

210 

Na zalogi

210 

Lesene športne sanke, dolžine 110 cm pripročamo sankačem z več izkušnjami, pri čemer pa seveda poudarjamo, da sta obe vrsti naših sank v prvi vrsti namenjene ljubiteljskemu, rekreativnemu sankanju. Namenjene so sanjkanju ene osebe.

NA ZALOGI! 

Razpoložljivost: Na voljo po naročilu Kategoriji: ,
Prikaži košarico

Opis

Naše športne lesene sani imajo v sedežnem delu nepremočljivo platno, ki omogoča nižje težišče sank in s tem večjo stabilnost in hitrost sank z zavoju. To pa ni edina razlika med našimi rekreativnimi in športnimi sankami. Športne sanke odlikuje tudi visoka gibljivost in s tem povišana vodljivost sank. Posebno oblikovan t.i. kozuc pa omogoča udobnejše sedenje in stabilnost med vožnjo.

Tudi športne sanke so ročno izdelane iz kvalitetnega jesenovega lesa. Les je po dolgem naravnem sušenju obdelan in zlepljen v posamezne dele sank. Močni spoji med posameznimi lesenimi deli sank nudijo visoko nosilnost. Dodani so tudi gumijasti vložki, ki so v prvi vrsti namenjeni zagotavljanju vodljivosti sank, služijo tudi kot blažilci tresljajev. Trak za vodenje sani je narejen iz nepremočljivega PP traka, pritrjen na način, da omogoča optimalno gibljivost sani, kar daje lahkotnost in natančnost v zavoju. Sanice t.i. krivine so na podlago postavljene pod kotom, na spodnji starani imajo pritrjeno drsno ploskev iz različnih zlitin, z namenom zagotavljanja optimalne hitrosti in oprijema na snežni površini. Pred vplivi okolja jih ščitita dve plasti skrbno izbranega, obstojnega, visoko kakovostnega laka.

Visoka gibljivost je najpomembnejša lastnost naših športnih sank. To, tako kot pri rekreativnih sankah, zagotavljamo s posebno oblikovanimi spoji , gumijastimi vložki ter natančno določeno stopnjo zategnjenosti vijakov. Sama gibljivost omogoča izredno vodljivost sank med vožnjo.

Sanke lahko s pravilno vožnjo vodimo le s potegom vodilnega traka. S primerno uporabo in upoštevanjem navodil o vzdrževanju naših sank vam bodo dobro služile mnogo let. Glede pravilne vožnje sank in zavijanja z njimi se lahko obrnete na nas preko e-mail naslova, GSM-ja ali nas obiščete na našem naslovu po predhodnem naročilu.

  • Primerno za adrenalinske navdušence
  • Večja gibljivost in vodljivost
  • Enostavno vzdrževanje

Ročno izdelane

V SLOVENIJI

Vse naše sanke so izdelane ročno, z največjo mero izkušenj in ljubezni do sankanja vseh članov naše družine.

Z dolgoletno tradicijo

22 let izkušenj

Že 22 leto zapored s svojimi izkušnjami in znanjem omogočamo varno in prijetno sankanje več deset tisočim zadovoljnim ljubiteljem sankanja.

Vrhunska kakovost

dolgotrajna obstojnost

Sanke so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi zelo enostavne za vzdrževanje.

Če niste prepričani katere sanke izbrati, rekreativne ali športne, smo vam vedno na voljo za svetovanje preko našega e-mail naslova ali GSM-ja. Z veseljem vam bomo svetovali tudi o pravilni vožnji sank in zavijanju.

Športne sanke – Uporaba

Sani so gibljive in pred prvo uporabo jih je priporočljivo dobro razgibati. Po večkratni uporabi boste lahko opazili, da se je njihova gibljivost povečala, kar je povsem pravilno. Pomembno je, da ne zategujete vijakov ter matic, ker lahko izgubijo vodljivost.

Da vam bodo čim dlje služile, priporočamo uporabo na dobro zasneženih progah, izogibajte vožnji ter vleki sank po kamenju, asfaltu ter po posoljenih območjih ob cestah in parkiriščih, saj tako poškodujete drsni ploskvi.

Športne sanke – Vzdrževanje

Sanke so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi enostavne za vzdrževanje. Poškodbe se kažejo z minimalnim rjavenjem, kar se samo odstrani pri ponovni uporabi, po želji pa ga lahko odstranite tudi sami s pomočjo brusnega papirja visoke granulacije.

Priporočamo, da drsni ploskvi po koncu sankanja obrišete s suho krpo. Za boljšo drsnost lahko na drsni ploskvi nanesete proizvode, ki povečujejo drsnost ali navadni vosek.

Shranjujete jih v hladnejših prostorih (garaža, klet), stran od virov toplote (radiator, peč). Sanke naj stojijo pokonci na ravni podlagi, ne naslonjene ob steno.

V primeru, da boste sanke iz kakršnegakoli razloga poškodovali, nas prosimo kontaktirajte saj se v večini primerov sanke lahko popravijo.

Dodatne informacije

Dolžina

110 cm

Dolžina sedeža

50 cm

Širina

40 cm

Višina

22 cm

Teža

Cca 7,3 kg

1 mnenje za Športne sanke 110 cm

  1. 5 od 5

    Žiga M.

    Hvala za hitro dostavo! Zelo visoka kvaliteta in zelo lahka vodljivost.


Podaj mnenje

Izdelek dodan v košarico: