Športne sanke
Filter

Športne sanke – splošno

Športne sanke izdelujemo v večih dolžinah, vse pa so namenjene sankanju ene osebe. Pripročamo jih sankačem z več izkušnjami, pri čemer pa velja vedeti, da sta obe vrsti naših sank primarno namenjene ljubiteljskemu, rekreativnemu sankanju. Osebam višine od 130cm do 170 cm priporočamo krajše športne sani, torej dolžine 110 cm. Osebam višjim od 170 cm pa priporočamo daljše športne sani, dolžine 120 cm.

Vse športne sani so izdelane iz kvalitetnega jesenovega lesa.  Športne sani so skrbno načrtovane in izdelane ročno. Odlikuje jih velika gibljivost, stabilnost, vrdržljivost in vodljivost, tudi pri velikih hitrostih. Gumijasti vložki naredijo vožnjo s športnimi sami za eno osebo zelo udobno, saj blažijo tresljaje.

Krivine oziroma sanice športnih sank oziroma so na podlago postavljene pod kotom, na spodnji strani imajo pritrjeno drsno ploskev iz različnih zlitin, ki poskrbi za zagotavljanje najprimernejše hitrosti in oprijema na snegu. Visoko kakovosten lak, ki ga nanešamo kar v dveh slojih, ščiti športne sani za eno osebo pred vplivi okolja.

Te rekreativne športne sani imajo sedež izdelan iz nepremočljivega platna, ki zagotavljaja nižje težišče sank in s tem večjo stabilnost in hitrost sank v zavoju. Trak za vodenje sani je pritrjen na način, da omogoča optimalno vodljivost sani, kar daje izjemno natančnost  v zavoju.

Enosed športne sani so gibljive in pred prvo uporabo jih je priporočljivo razgibati. Po nekajkratni uporabi boste videli, da se je njihova gibljivost povečala, kar je povsem ok. Pomembno je, da ne zategujete matic in vijakov, ker lahko izgubijo vodljivost.

Športne sanke – vzdrževanje

Da bi športnim sanem podaljšali rok uporabe, priporočamo uporabo na dobro zasneženih progah, izogibajte vožnji ter vleki sank po kamenju, asfaltu ter po posoljenih območjih ob cestah in parkiriščih, saj tako poškodujete krivini.

Športne sani so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi enostavne za vzdrževanje. Morebitne poškodbe se kažejo z minimalnim rjavenjem, kar se samo odstrani pri ponovni uporabi, po želji pa ga lahko odstranite tudi sami s pomočjo brusnega papirja visoke granulacije.

Priporočamo, da drsni ploskvi pri tudi športnih sankah po koncu sankanja obrišete s suho krpo. Za boljšo drsnost lahko na drsni ploskvi športnih sank nanesete proizvode, ki povečujejo drsnost ali navadni vosek.

Športne sanke – shranjevanje

Športne sanke za eno osebo shranjujete v hladnejših prostorih (garaža, klet), stran od virov toplote (radiator, peč), tako da stojijo pokončno in ne naslonjene ob steno, omaro ali vrata.

Izdelek dodan v košarico: