Sanke dvosed
Filter

Sanke dvosed – splošno

Dvosed sanke izdelujemo v eni dolžini in sicer dolžine 120cm in so namenjene sankanju dveh oseb. Lahko gre za kombinacijo dveh odraslih oseb, ene odrasle osebe ter starejšega otroka, samo ene odrasle osebe, dveh starejših otrok ali odrasle osebe z mlajšim otrokom v otroškem sedežu.

Vse sanke za dve osebi so izdelane iz kvalitetnega jesenovega lesa. Dvosed sani so skrbno načrtovane in izdelane popolnoma ročno. Odlikuje jih velika gibljivost, stabilnost, vrdržljivost in vodljivost, tudi pod težo dveh oseb. Gumijasti vložki naredijo vožnjo s sanmi za dve osebi zelo udobno, saj blažijo tresljaje.

Sanice sani za dve osebi oziroma takoimenovane krivine so na podlago postavljene pod kotom, na spodnji strani imajo pritrjeno drsno ploskev iz različnih zlitin, ki poskrbi za zagotavljanje najprimernejše hitrosti in oprijema na snegu. Visoko obstojen lak, ki ga nanešamo v dveh slojih, ščiti sani dvosed pred vplivi okolja.

Te rekreativne dvosed sani imajo sedež prepleten z PP trakovi, ki so nepremočljivi in obstojni ter zagotavljajo udobno sankanje. Trak za vodenje sani je pritrjen tako, da omogoča optimalno vodljivost sani, kar daje natančnost in lahkotnost in v zavoju.

Dvosed sani so gibljive in pred prvo uporabo jih je priporočljivo razgibati. Po nekajkratni uporabi boste opazili, da se je njihova gibljivost povečala, kar je povsem normalno. Pomembno je, da ne zategujete matic in vijakov, ker lahko izgubijo vodljivost.

Sanke dvosed – vzdrževanje

Da bi dvosed sani kar najdlje služile svojemu namenu, priporočamo uporabo na dobro zasneženih progah, izogibajte vožnji ter vleki sank po kamenju, asfaltu ter po posoljenih območjih ob cestah in parkiriščih, saj tako poškodujete sanice.

Dvosed sanke so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi enostavne za vzdrževanje. Poškodbe se kažejo z minimalnim rjavenjem, kar se samo odstrani pri ponovni uporabi, po želji pa ga lahko odstranite tudi sami s pomočjo brusnega papirja visoke granulacije.

Priporočamo, da drsni ploskvi dvosed sank po koncu sankanja obrišete s suho krpo. Za boljšo drsnost lahko na drsni ploskvi dvosed sank nanesete proizvode, ki povečujejo drsnost ali navadni vosek.

Sanke dvosed – shranjevanje

Shranjujete jih v hladnejših prostorih (garaža, klet), stran od virov toplote (radiator, peč). Sanke za dve osebi naj stojijo pokončno, ne naslanjajte jih ob steno.

Izdelek dodan v košarico: