Otroške sanke
Filter

Otroške sanke – splošno

Zaradi velike volje otrok do sankanja smo začeli izdelovati tudi sanke, ki so posebej namenjene otrokom. Otroške sanke izdelujemo v eni dolžini in so namenjene sankanju otrok med 3 in 10 letom starosti.

To mini različico sank za odrasle izdelujemo ročno in sicer iz jesenovega lesa visoke kvalitete.  Otroške sani so skrbno načrtovane, z namenom da otrokom nudijo udobno in varno sankanje. Kot ostale sanke tudi otroške sanke odlikuje velika gibljivost, stabilnost, vrdržljivost in vodljivost, tudi pri velikih hitrostih, ki jih otroci radi dosegajo.

Sanice otroških sank so na podlago postavljene pod kotom, na spodnji strani imajo pritrjeno drsno ploskev iz različnih zlitin, ki poskrbi za zagotavljanje najprimernejše hitrosti in oprijema na snegu. Visoko obstojen lak, ki ga nanešamo kar v dveh slojih, ščiti otroške sani pred škodljivimi vplivi zime.

Sedež otroških sani je prepleten z PP trakovi, ki so nepremočljivi in obstojni ter zagotavljajo udobno sankanje. Trak za vodenje sani je pritrjen na način, da omogoča optimalno gibljivost sani, kar daje izjemno lahkotnost v zavoju.

Otroške sani so gibljive in pred prvo uporabo jih je potrebno razgibati. Po večkratni uporabi boste opazili, da se je njihova gibljivost povečala, kar je povsem pravilno. Pomembno je, da ne zategujete matic in vijakov, ker lahko izgubijo vodljivost.

Otroške sanke – vzdrževanje

Z namenom da bi otroškim sankam podaljšali rok uporabe, priporočamo uporabo na dobro zasneženih progah, izogibajte vožnji ter vleki otroških sank po kamenju, asfaltu ter po posoljenih območjih ob cestah in parkiriščih, saj tako poškodujete krivini. Otroci so navdušeni nad vleko sank tudi izven sankališč, saj se jim to zdi zabavno.

Otroške sani so narejene iz kakovostnih materialov in zato tudi enostavne za vzdrževanje. Morebitne poškodbe se kažejo z kot rjavenje, ki pa se samo odstrani pri ponovni uporabi, po želji pa ga lahko odstranite tudi sami s pomočjo brusnega papirja visoke granulacije.

Priporočljivo je, da drsni ploskvi tudi pri otroških sankah po koncu sankanja obrišete s suho krpo. Za boljšo drsnost lahko na drsni ploskvi otroških sani nanesete proizvode, ki povečujejo drsnost ali navadni vosek.

Otroške sanke – shranjevanje

Otroške sanke shranjujete v hladnejših prostorih (garaža, klet), stran od virov toplote, in sicer tako, da stojijo pokončno in ne naslonjene na steno.

Izdelek dodan v košarico: